New York The City Of Dreams

Welkom op de vernieuwde website van Noppies, als kersverse ‘mommy to be’ vind ik het te gek om hier maandelijks mijn bevindingen met jullie te delen. Want eerlijk is eerlijk, er verandert en gebeurt een hoop vanaf het moment van de positieve test!

Tijdens een tripje naar New York bekroop mij opeens het gevoel dat het weleens raak zou kunnen zijn dit keer. Waarom weet ik niet, ja ik had gevoelige borsten en ja ik had heel veel zin in chocola, maar elke vrouw weet dat ze zichzelf heel goed voor de gek kan houden... Deze symptomen had ik al veel vaker gehad dus eigenlijk was het nergens op gebaseerd, maar toch hou je hoop en denk je, wie weet is het dit keer wel echt.

Nadat ik een dag overtijd was ben ik bij een drogist een test gaan halen. Ik vind dat altijd zo’n awkward moment. Als de cassière dat ding over de scanner haalt, hoor je haar bijna denken en je voelt je weer even een puber die stiekem condooms koopt. Deze vrouw presteerde het ook nog om te zeggen 'ik hoop dat de test je brengt wat je hoopt'. Ik stamelde wat beleefds terug en verliet zo snel mogelijk de winkel.

De volgende morgen waren we door de jetlag en de spanning uiteraard om 05:00 wakker en met het slaap in de ogen heb ik meteen de test gedaan. Na 3 seconden (i.p.v. 3 minuten!!) hield ik het al niet meer en toen ik zag dat de test positief was barstte ik in tranen uit. Wat een geluk, yes!! Na een halfuur huilen en knuffelen begonnen we meteen te fantaseren en te bedenken wat we allemaal wel niet moesten doen, regelen en uiteraard wat ik niet meer mocht eten en drinken. En dat is als foodie en blogger nog erg lastig kan ik je vertellen...

New York, the city of dreams. Voor ons zal deze stad nu altijd speciaal blijven want hier kwam onze mooiste droom uit.

In Nederland aangekomen loop je weken rond met een geheimpje, moet je afspraken verzetten, proberen onder etentjes uit te komen en krijg je te maken met veel 'gedoe'. Maar als dan eindelijk die 12 weken voorbij zijn en je hebt een goede echo gekregen mag je het van de daken schreeuwen! Bijzonder om te zien hoe iedereen reageert en wat voor emoties het ook bij andere mensen los maakt.

Vanaf het eerste moment dat ik wist dat ik zwanger was was ik gelukkiger dan ooit. Al komen er ook tal van angsten, onzekerheden en zorgen bij kijken natuurlijk. Ik heb het geluk dat ik een (tot nu toe) compleet zorgeloze zwangerschap heb gehad. Geen kwaaltjes, geen pijntjes en niet misselijk. 'Geniet van je zwangerschap' roepen ze allemaal te pas en te onpas tegen je. Maar hoe doe je dat? Ja ik ben gelukkiger dan ooit, en ja ik eet elke dag chocola en dat is een feest, maar je leven gaat gewoon door en alles gaat zo snel, hoe moet je in godsnaam genieten van je zwangerschap?

Mijn kleine genietmomentjes zijn denk ik de kleine momenten dat ik op het terras in de zon zit en wacht op mijn afspraak en haar voel trappelen en draaien. Of als ik voor de wekker wakker word en ze begint te bewegen. Die kleine bijzondere momenten van haar en mij alleen.

Op dit moment ben ik 32 weken zwanger en is het einde al een beetje in zicht. De meeste dingen heb ik al aangeschaft en haar kamertje is het leukste kamertje van het hele huis, maar ik moet stiekem nog best veel hebben en doen.

Waar ik voor mezelf precies weet in welke winkels ik moet zijn, op welke websites ik dingen kan bestellen en welke merken ik moet hebben ben ik echt nog een leek als het gaat om 'mommy fashion' en leuke baby merken. Noppies ontdekte ik toevallig toen ik opzoek was naar een zwangerschaps sportoutfit. Ik kon nérgens leggings of broeken vinden waar ik met mijn dikke pens nog in paste. Zo irritant! Ik sport nog ongeveer 2 a 3 keer per week (rustig tempo en niet heel fanatiek) maar een goede sportoutfit met de juiste ondersteuning is dan heel erg belangrijk. Na avonden googelen kwam ik per ongeluk op de website van Noppies en ik zag dat ze daar speciale zwangerschapslegging hadden en ook nog in een mooie print en een goed model. Ik heb een setje aangeschaft en baal nog elke dag dat ik hier niet eerder op ben gekomen. Wat een uitvinding! Sporten is nu zoveel relaxter en leuker, ik ben helemaal blij!

Volgende week gaan we op onze laatste 'babymoon' naar Barcelona, eens kijken of ik nog in mijn oude bikini's pas...

Liefs Rebecca www.mytravelboektje.com