Marine - Team Streep

Ik noem ons als gezin altijd gekscherend Team Streep. Je hoeft hier maar een willekeurige kledingkast open te trekken, van Koen, mij of Morris, en de strepen komen massaal op je af. Ga ik winkelen, kom ik standaard met een tas vol strepen thuis, ongeacht duizend goede voornemens om toch echt een keer voor iets anders te gaan. Ik heb geen dochter, en dat blijft (voorlopig?) ook nog zo, maar ik vind het wél heel leuk om onze setjes – die van Morris en mij – een beetje op elkaar af te stemmen. Negen van de tien keer komen we dan op een streepje uit, vaak in het blauw met wit. Het marine stijltje. Niet alleen omdat het zo lekker matcht, maar vooral ook omdat het gewoon al-tijd leuk is. Vernieuwend? Misschien niet per se, maar wel tijdloos en heel fijn te combineren.

De Bretonse streep; een klassieker waar ik groot fan van ben. Ik heb even getwijfeld of het met een zwangere buik wel zo’n goede zet is, want groeiende buik én breedtestreep: het zou een discutabele combi kunnen zijn. Dat vind ik het alleen helemaal niet. Ik vind het juist leuk om mijn buikje met een streep te accentueren – ik bedoel, zó lang zit ie er tenslotte niet! Ik heb gestreepte kledingstukken in alle prijscategorieën, van spotgoedkoop tot best wel heel prijzig, en dat verschil is heel goed te merken. Pasvorm is daarbij wel het codewoord, en dat heeft Noppies heel goed begrepen! Geen knellende materialen, of glimmende plakstofjes, maar items van mooie, stevige kwaliteit die écht gemaakt zijn voor een zwanger vrouwenlichaam. Wat mij betreft een hit!

Voor de kleintjes onder ons is de streep al helemaal een typisch geval ‘kan niet misgaan’. Leuke denim of fijn joggingbroekje, gestreepte top, en klaar ben je! Longsleeve Eastwood ligt op het moment bovenop de stapel hier. Een gestreept shirt met lange mouwen, met daaronder een shirt met korte mouwtjes, opnieuw met een streepje. Een ideaal item voor nu als je het mij vraagt, want als we het ’s ochtends nog nét niet warm genoeg vinden voor alleen een t-shirtje gaat de lange variant er gewoon over heen, en trekken we die pas uit als de temperaturen aangenaam genoeg zijn! Gemak dient de  - zwangere - mens, toch?

 

Tot de volgende!

 

Liefs, Michelle