Willem

Willem is getrouwd met Rachel (@dehuismuts) en papa van Pip & Rosie. Ze zijn mede-eigenaren van vakantiepark Het Wylde Pad. Willem draagt de meeste zorg voor de kinderen, terwijl Rachel meer werkt.

“Als je later kinderen hebt die het nog leuk vinden om met de kleinkinderen naar je toe te komen, heb je het goed gedaan”

“Toen was het janken.”

“Pip, onze oudste, kwam eruit en toen was ineens het besef daar: je bent vanaf dit moment altijd papa, dat vond ik heel bijzonder,” vertelt Willem, “Toen was het janken.” Eenmaal thuis met de kleine zeiden de kersverse ouders tegen elkaar: En nu? De volgende ochtend kwam de kraamhulp en die stuurde hen allebei naar bed. “Achteraf waren die dutjes overdag zo waardevol. Ik verzorgde Rachel want ze had pijn, en zij verzorgde mij want ik was onzeker.” 

“Als je later kinderen hebt die het nog leuk vinden om met de kleinkinderen naar je toe te komen, en die band goed is, dan heb je het goed gedaan.”

Het eerste jaar, vooral met Pip, vond Willem er niet zo veel aan. Maar dit had vooral te maken met zijn eigen onzekerheid als ouder. Een baby geeft nog niet zoveel respons terwijl hij juist zocht naar dat stukje bevestiging dat hij het goed deed. Inmiddels is dat helemaal anders. Willem draagt nu zelfs de meeste zorg voor de kinderen terwijl zijn vrouw juist meer werkt. Hij heeft ook een oplossing gevonden tegen gebroken nachten: “Confession, Pip slaapt nog steeds tussen ons in. En die is nu bijna 6. Het is ook gewoon gemak want ik heb geen zin er vier keer per nacht uit te gaan. Of het goed of slecht is voor kinderen, weet ik niet, dat maakt me niet echt uit. Ik vind het ook belangrijk dat ik lekker in mijn vel zit.”

Willem heeft een heel heldere kijk op wat voor hem belangrijk is als het op ouderschap aan komt: “Niet je hele leven moet om je kinderen draaien, maar in principe is het wel het enige doel om dat echt goed te doen. De rest is bijzaak. Als je later kinderen hebt die het nog leuk vinden om met de kleinkinderen naar je toe te komen, en die band goed is, dan heb je het goed gedaan, denk ik.” 

Benieuwd wat Willem en zijn gezin allemaal ondernemen? Volg hem dan op instagram: @daddyhox