Sigourney

Sigourney was jarenlang single mama van Elijah en Jaenaï. Sinds een tijd heeft ze opnieuw een relatie met hun vader Benjamin en verwacht het stel hun derde kindje in juni.

“Ik heb zoveel stappen gezet na iedere zwangerschap, daar mag ik trots op zijn”

“Ik had niet echt een band met het kindje. Dat is misschien heel erg om te zeggen, maar doordat de kwaaltjes zo overheersend waren, dacht ik echt: Moet ik mezelf dit wel aandoen?”

Sigourney is momenteel zwanger van haar derde kindje. Terugkijkend waren al haar zwangerschappen totaal anders. “De eerste heb ik niet bewust meegemaakt en daar baalde ik wel altijd van. De tweede voelde eigenlijk als mijn eerste zwangerschap, dat was zo fijn! Zo van: dat is echt mijn kind. En nu bij de derde is het ook weer heel anders.”

De mama van bijna drie heeft haar oudste zoon en dochter alleen opgevoed. Ze zijn wel van dezelfde vader, Benjamin. Jaren terug hadden ze een relatie en toen dit uitging, bleek ze zwanger van Elijah. Vorig jaar, na 7 jaar uit elkaar te zijn geweest, hebben ze elkaar opnieuw gevonden. Inmiddels wonen ze samen en voeden ze de kinderen ook samen op. Haar eerste zwangerschap was fysiek ontzettend zwaar. Sigourney merkte dat dit invloed had op de hechting met haar baby. “Ik had niet echt een band met het kindje. Dat is misschien heel erg om te zeggen, maar doordat de kwaaltjes zo overheersend waren, dacht ik echt: Moet ik mezelf dit wel aandoen?” De impact van zo’n intense zwangerschap was groot. “Later kom je dan weer tot jezelf en dan denk je: ik heb zo’n mooie periode in mijn leven eigenlijk aan me voorbij laten gaan. Dus eenmaal zwanger van de tweede dacht ik: Dit pakt niemand meer van mij af, dit is gewoon mijn moment nu negen maanden lang.”

“De eerste zwangerschap heb ik niet bewust meegemaakt en daar baalde ik wel altijd van. Eenmaal zwanger van de tweede dacht ik: Dit pakt niemand meer van mij af.”

Door de jaren heen is Sigourney veel meer in het moederschap geland. Maar ook in wie ze zelf is als mens. “Ik ben zeker wel veranderd. Bij de eerste was ik heel jong, ik was 20, en dan weet je eigenlijk nog helemaal niet wie je bent. En als ik dan terugkijk, denk ik: Wauw ik heb zoveel stappen gezet na iedere zwangerschap, daar mag ik wel trots op zijn! En nu mag ik het weer ervaren, dus ik ben echt hartstikke blij!”


Meer zien van Sigourney en haar gezin? Volg haar dan op instagram @morethanamom.nl