MIKE & KAY

Mike (32) en Kay (29) hebben 6,5 jaar een relatie. Ze wonen samen in Haarlem met hond Patjar. Door middel van hoogtechnologisch draagmoederschap hopen ze hun kinderwens te vervullen.

Vangnet

“Ik besef nu dat die kinderwens er eigenlijk altijd al was”

"We willen allebei zo lang mogelijk vrij nemen en het samen helemaal gaan doen"

De weg naar ouderschap vraagt voor twee mannen om een iets andere route dan bij een heteroseksueel koppel. “Dat gaat zeker wel wat lastig inderdaad,” vertelt Mike in de video, “We kunnen niet even thuis aan de slag.” Kay vult aan: “Wij willen hoogtechnologisch draagmoederschap dus dan heb je twee vrouwen nodig: een eiceldonor en een draagmoeder. Wij willen dat de draagmoeder niet een kind van zichzelf draagt. Dan heeft de draagmoeder wat minder een band en daardoor wat minder moeite met het afstaan uiteindelijk.”

Ongeveer een jaar geleden begonnen Mike en Kay hun kinderwens met de wereld te delen. Op hun Instagram @hetpapaproject delen ze hun ervaringen. Ze hebben inmiddels niet alleen een draagmoeder maar ook een eiceldonor gevonden. Het zal nog een tijdje duren voordat het traject daadwerkelijk van start gaat, maar voor nu ziet alles er veelbelovend uit.

Het duo kan zelf niet wachten om een kindje in hun armen te sluiten. Kay is degene die de biologische vader zal zijn. De impact hiervan op de hechting is iets waar de twee zeker over na hebben gedacht. Mike: “Je moet er wel ingroeien, denk ik. Maar we willen allebei zo lang mogelijk vrij nemen en het samen helemaal gaan doen.”

 

Wil je het verhaal van Mike & Kay blijven volgen? Bekijk dan hun instagram!

 

(bron: kidsenkurken.nl)